Rootsy logo  
Rootsy logo
vad händer i forumet (sida 1 av 1)

Magnus Eriksson:
2016-09-05 10:38
 Senaste inlägget är från den 11 augusti. Nu får vi skärpa oss. Om inte annat, kan väl någon skälla på min Dolly Parton-recension?

Peter Hackman:
2016-09-19 14:44
 Partonrecensionen var väl närmast oförarglig, och mycket kort. Min tanke var genast att den var ämnad för Lira, vilket bekräftades häromdan (men föll inte en mening bort?). Kanske extraplattan kunde gett upphov till tankar och jämförelser över hela Partons karriär, men sånt får väl inte plats bland recensionerna; dessutom tror ajg att du skrivit någon större artikel i ämnet redan.

Recensionen får mig mest att undra varför den plattan var värd att skriva om alls. Under min längesen preskriberade gärning som skribent (jag slutade recensera plattor 1978) hade jag som princip att bara beställa plattor om vilka jag trodde att jag kunde ha något vägande att säga, någon idé eller något tema att pröva, men så kanske man inte tänker idag.

Betydligt intressantare är förstås krönikan, i samma nummer, om Elvis Presley (den har väl också publicerats på rootsy.nu?) som väcker en hel del tankar, t ex hur mycket som är artistens bidrag och vision, hur mycket som är producentens. Det gäller speciellt countryplattan, och speciellt en av låtarna, som jag besvärade mig att lyssna på på YouTube.

Om du vill ha liv och rörelse på rootsy kan du ju skicka mig ett ex av din bok - om nu Håkan är intresserad av en anmälan ...

Magnus Eriksson:
2016-09-19 20:33
 Den är redan utlagd för recension, men boken kan köpas här på Rootsy liksom hos Bokus och Adlibris.

Bengt Eriksson:
2016-09-22 16:14
 Vad är Trolltrumma för förlag?

Magnus Eriksson:
2016-09-23 06:53
 Ett Röstånga- och Växjöbaserat förlag som drivs av Niklas Salmose som bland annat givit ut Lars Amund Vaage, Fitzgerald, Valtinoos och dessutom har en del filmproduktion.

Bengt Eriksson:
2016-09-23 16:27
 Åkej, missat det förlaget helt tidigare. Jag skriver om boken till årsmusikbokgenomgå ngen i Hifi & Musik - ta betäckning!

Peter Hackman:
2016-09-26 09:24
 Boken är förstås billig, men det mesta verkar ha stått i SvD och finnas på internet. Och det är stor skillnad att läsa/lyssna för sitt eget nöje och att göra det för en anmälan. Man får hoppas att andra recensioner blir bättre än den här: http://www.musikkbloggen.no/20 16/09/magnus-eriksson-portratt er/
(med »bättre« menar jag förstås inte »mer positiv«.)

Magnus Eriksson:
2016-09-26 11:00
 Jag är mycket glad för Rune Torsteinsens recension, som absolut inte endast är ett glädjeutbrott utan också tydligt förankrad i vad jag skrivit. Ett förtydligande behövs dock apropå vad du skriver. Det finns tidigare publicerade artiklar i bakgrunden för samtliga essäer, men dessa är betydligt utvidgade i förhållande till tidigare publicerat material.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.