Rootsy logo  
Rootsy logo
vad hÀnder i forumet (sida 1 av 1)

Magnus Eriksson:
2016-09-05 10:38
 Senaste inlĂ€gget Ă€r frĂ„n den 11 augusti. Nu fĂ„r vi skĂ€rpa oss. Om inte annat, kan vĂ€l nĂ„gon skĂ€lla pĂ„ min Dolly Parton-recension?

Peter Hackman:
2016-09-19 14:44
 Partonrecensionen var vĂ€l nĂ€rmast oförarglig, och mycket kort. Min tanke var genast att den var Ă€mnad för Lira, vilket bekrĂ€ftades hĂ€romdan (men föll inte en mening bort?). Kanske extraplattan kunde gett upphov till tankar och jĂ€mförelser över hela Partons karriĂ€r, men sĂ„nt fĂ„r vĂ€l inte plats bland recensionerna; dessutom tror ajg att du skrivit nĂ„gon större artikel i Ă€mnet redan.

Recensionen fÄr mig mest att undra varför den plattan var vÀrd att skriva om alls. Under min lÀngesen preskriberade gÀrning som skribent (jag slutade recensera plattor 1978) hade jag som princip att bara bestÀlla plattor om vilka jag trodde att jag kunde ha nÄgot vÀgande att sÀga, nÄgon idé eller nÄgot tema att pröva, men sÄ kanske man inte tÀnker idag.

Betydligt intressantare Àr förstÄs krönikan, i samma nummer, om Elvis Presley (den har vÀl ocksÄ publicerats pÄ rootsy.nu?) som vÀcker en hel del tankar, t ex hur mycket som Àr artistens bidrag och vision, hur mycket som Àr producentens. Det gÀller speciellt countryplattan, och speciellt en av lÄtarna, som jag besvÀrade mig att lyssna pÄ pÄ YouTube.

Om du vill ha liv och rörelse pÄ rootsy kan du ju skicka mig ett ex av din bok - om nu HÄkan Àr intresserad av en anmÀlan ...

Magnus Eriksson:
2016-09-19 20:33
 Den Ă€r redan utlagd för recension, men boken kan köpas hĂ€r pĂ„ Rootsy liksom hos Bokus och Adlibris.

Bengt Eriksson:
2016-09-22 16:14
 Vad Ă€r Trolltrumma för förlag?

Magnus Eriksson:
2016-09-23 06:53
 Ett RöstĂ„nga- och VĂ€xjöbaserat förlag som drivs av Niklas Salmose som bland annat givit ut Lars Amund Vaage, Fitzgerald, Valtinoos och dessutom har en del filmproduktion.

Bengt Eriksson:
2016-09-23 16:27
 Ă…kej, missat det förlaget helt tidigare. Jag skriver om boken till Ă„rsmusikbokgenomgĂ„ngen i Hifi & Musik - ta betĂ€ckning!

Peter Hackman:
2016-09-26 09:24
 Boken Ă€r förstĂ„s billig, men det mesta verkar ha stĂ„tt i SvD och finnas pĂ„ internet. Och det Ă€r stor skillnad att lĂ€sa/lyssna för sitt eget nöje och att göra det för en anmĂ€lan. Man fĂ„r hoppas att andra recensioner blir bĂ€ttre Ă€n den hĂ€r: http://www.musikkbloggen.no/20 16/09/magnus-eriksson-portratt er/
(med »bĂ€ttre« menar jag förstĂ„s inte »mer positiv«.)

Magnus Eriksson:
2016-09-26 11:00
 Jag Ă€r mycket glad för Rune Torsteinsens recension, som absolut inte endast Ă€r ett glĂ€djeutbrott utan ocksĂ„ tydligt förankrad i vad jag skrivit. Ett förtydligande behövs dock apropĂ„ vad du skriver. Det finns tidigare publicerade artiklar i bakgrunden för samtliga essĂ€er, men dessa Ă€r betydligt utvidgade i förhĂ„llande till tidigare publicerat material.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en anvÀndare och logga in för att svara pÄ inlÀgg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.