The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Stene
Better To Take A Stand
(Stene)

Pris: 129 SEK

Stene har väl kanske främst gjort sig ett namn som krögare då han är delägare i Stockholms-restaurangen Akkurat, ett av världens absolut främsta öl och whiskyhak. Men han har dessutom ett brinnande intresse för musik. Något som också har visats sig i gigen på Akkurat där allt från småband till världsartister genom ett 10-tal år har spelat varje söndagskväll.

Stene föddes i Stockholm 1968 och växte upp med musiken på 70-talet, både på radio och på föräldrarnas stereo. Beatles, Simon & Garfunkel och Cat Stevens gick jämt.

Men sommaren 1973 blev det en totalvändning då han fick höra Ballroom Blitz med Sweet. ”det var ett helt annat sound. Jag satt som klistrad vid radion varje gång den spelades”

Under tonåren blev det en hel del källarband både bakom trummorna och som sångare.” Vårt första band spelade Reggae och Punk. Det var ju Dag Vag och Ebba som var inne då. Själv ville jag mest lira hårdrock men vi kunde inte skriva sådana låtar”.

Under sena 80-talet var han sångare I whitesnake-coverbandet ”Snakebite” men tröttnade rätt fort och flyttade till Amerika. Under den tiden kom han i kontakt med country och americana. ”Jag blev helt såld på den för mig nya stilen”. Man hör mycket av countryrock som John Hiatt, Steve Earle och The Band i Stenes musik.

Under 90-talet spelade han en del med Per Enqvist i Mån Män. Ett band som baserade sig på väldigt raka texter på svenska. ”Det var jättekul att prova på. Det är mycket lättare för folk att lyssna när man skriver på det sättet och på svenska. Men nu är jag tillbaks till engelskan igen. Ett språk som jag känner mig mycket mer hemma i”

Efter att han tog över Akkurat i egen regi så har det inte hunnits med så mycket musicerande. ”Man har ju mest koncentrerat sig på krogen de senaste 10 åren så musiken har helt enkelt bara fungerat som ventil för att orka med allt jobb”.

Men nu äntligen är det dags för debutplattan ”Better To Take A Stand”

”Det är fantastiskt kul att göra en hel skiva. Framför allt när man får göra den med människor och musiker man tycker så mycket om”.

”Better To Take A Stand” har en stor spännvidd och känns rätt tidlös, dock med en skön 70-talsprägel. Man hör både americana och tidig västkust men även influenser av hårdrock, rock och country.

Plattan innehåller hela 14 spår och är producerad av Surjo Benigh som kanske är mest känd från Ulf Lundell och Boppers.

Musiker:
Surjo Benigh - bas
Marcus Ohlsson – keyboard
Micke Ajax –trummor
Janne Lindén - gitarrer

Samt gästspel från:
Jens Frithiof- pedal steel
”Baskery/Slaptones” -systrarna Bondeson- kör

1. I Won't Ever Go BackLyssna
2. Born BlueLyssna
3. I Would WalkLyssna
4. Behind BarsLyssna
5. Better To Take A StandLyssna
6. Telltale DustLyssna
7. Holy WarLyssna
8. Song For FrostyLyssna
9. How Does It FeelLyssna
10. Washed Away In The RainLyssna
11. Storm ComingLyssna
12. Look Where The Money GoesLyssna
13. Judgement DayLyssna
14. Let Him GoLyssna

Andra album av Stene:


Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.