The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Willy Clay Band
EP
(Rootsy.nu)

Pris: 59 SEK

Rootsy.nu är glada och stolta att äntligen kunna presentera nytt material med Willy Clay Band. Våra vänner i Kiruna är alltså tillbaka med en EP, som släpps den 2 maj.

EP:n innehåller två helt nya låtar, ”Hollow” och ”The Miner (Kiruna)”, två liveinspelade covers (”All My Tears” av Julie Miller och ”Long May You Run” av Neil Young) och slutligen en ny inspelning av ”Soldier” från debutplattan ”Rebecca Drive”, nu i en akustisk version med norska sångerskan Tine Valand från Somebody’s Darling som gäst.

De tre studioinspelade låtarna gjordes i Athletic Sounds studio i Halden i augusti 2006 med Kai Andersen som medproducent. Livelåtarna spelades in under Kiruna-festivalen sommaren 2006.

Det har varit några omtumlande år för Willy Clay Band. När de i januari 2005 begav sig till
Hendersonville utanför Nashville, Tennessee, för att spela in sin debutplatta ”Rebecca Drive”, var de visserligen redan lokala hjältar hemma i Kiruna, men få utanför den förvisso gigantiska kommunen hade hört talas om dem. Mycket har hänt sedan dess...

”Rebecca Drive” släpptes i Sverige och Norge i augusti 2005. ”Jäklar va bra”, ”Bombe fra Kiruna”, ”det bästa som har hänt countryrocken sedan the Eagles” och ”låtmaterialet är utsökt, timingen klockren och den trestämmiga sången magnifik” är några citat hämtade ur högen av översvallande positiva recensioner.

Men trots att skivan hyllats så till den milda grad är det ändå först när man ser Willy Clay Band live som man riktigt förstår storheten. Flera turnéer i Sverige, Norge och Storbitannien har det blivit hittills och på alla klubbar de spelat har de vunnit publiken och på stående fot fått erbjudande att komma tillbaka. Sommaren 2006 var Willy Clay Band förband till John Fogerty i Piteå (ca 11 000 i publiken) och på Globen (ca 7000 i publiken) och spelade på flera stora festivaler i Norge och Sverige.

Våren 2006 släpptes »Rebecca Drive« i Storbritannien och Benelux. Engelska Maverick Magazine gav ”Rebecca Drive” betyget 5 av 5 möjliga. Andra omdömen om Willy Clay Band är “one of the classiest things to come out of Sweden since Greta Garbo” och “’Rebecca Drive’ deserves a place in every Americana collection”.

Våren 2007 släpps ”Rebecca Drive” i USA.

Willy Clay Bands karriär har dokumenterats av ett filmteam som följt dem på hemmaplan och på flera resor. En enorm mängd material klipps just nu och TV-visning planeras till sensommaren/hösten 2007. Filmen är finansierad av Filmpool Nord och SVT.

Willy Clay Band kommer att börja spela in album nummer två senare i år.

1. HollowLyssna
2. The Miner (Kiruna)Lyssna
3. All My TearsLyssna
4. Long May You RunLyssna
5. Soldierfeaturing Tine ValandLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Willy Clay Band:
Blue
Rebecca Drive
Rebecca Drive (XL)

Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.