The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
af Ugglas, Peder
Go Easy
(Rootsy Music)

Pris: 0 SEK

Trots sin kroniska sjukdom, ME/CFS, fortsätter kompositören och gitarristen Peder af Ugglas att producera musik av världsklass! Nya plattan »Go Easy« är som vanligt inspelad hemma i vardagsrummet, likväl med en produktion och ljudbild som till och med hyllas av HIFI-kännare världen över. Men ljudkvalitet är ändå en bisak, det viktiga är Peders kompositioner och hans framförande av dem. För han spelar det mesta på plattan själv, Mats Persson (trummor, mandolin, bas och slagverk) gästar på tre låtar, Mats Qwarfordt spelar munspel på »Temporary Guest« och Mira af Ugglas körar på »Water«. I övrigt sköter Peder samtliga instrument, inspelning och produktion.

De tio kompositionerna på »Go Easy« präglas av en stillsam, melankolisk stämning. Det är genomgående nästan smärtsamt vackert, men här finns även utrymme för variation, dynamik och lite jordig blues. Peders af Ugglas slide smeker, river, klöser och tröstar. Musiken är instrumental men gitarren är Peders röst och den uttrycker mer än de flesta sångtexter.

»Go Easy« är ett album att försjunka i. Visst fungerar det utmärkt som behaglig bakgrundsmusik, men rymmer så oändligt mycket mer. I Peder af Ugglas musikaliska universum finns det så mycket att uppleva, om och om igen.

1. Water
2. Go Easy
3. Old Memories
4. Countryside
5. Rainy Day
6. Temporary Guest
7. Hold On
8. Longing
9. Hopeful
10. Loose Ends

Andra album av af Ugglas, Peder: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.