The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Krantz
Summer
(Rootsy Music)

Pris: 10 SEK

Den 4 oktober släpper Krantz sitt nya album »Poor Dog Project«.

Redan den 13 september släpps första singeln: »Summer«, där Louise Hoffsten bidrar med munspel.

Musiken bygger på en folk/världsmusikalisk tradition. I fokus denna gång har Krantz haft sin resonatorgitarr till skillnad från hans tre tidigare plattor där steelgitarren har fått vara i centrum.

Krantz har lustfyllt byggt upp ett stort ljudlandskap i sin hemmastudio och det för tankarna till filmens värld med influenser av husgudarna Luiz Bonfa och Ennio Morricone. Du hittar vibbar från kubansk, irländsk och amerikansk folk och världsmusik.

- En del av kompositionerna är skrivna på hotellrum ute i Europa när jag varit ute på turnéer. Jag gillar att koncentrera mig på att komponera när jag är på resande fot. Olika miljöer och platser har alltid inspirerat mig, säger Richard Krantz, som klassas av recensenterna och publiken som en av Sveriges främsta och mest egensinniga gitarrister


Krantz har tre gästartister med på skivan: Louise Hoffsten på munspel och röst på fyra låtar, Robert Englund på trumpet på två låtar och Anders Olsson på trumset och percussion på tre låtar.

Som grädde på moset medverkar fotbollssupportrarna i Kirkören i låten ”Underdogs”.

1. Summer

Andra album av Krantz:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.