The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Northern Indians
Arvet & Drömmarna LP
(Rootsy Music)

Pris: 199 SEK

Från sin utsiktspunkt i norra Sverige har Northern Indians full kolla på vad som sker, både regionalt och globalt. Och helt följdriktigt är hälften av materialet på »Arvet & Drömmarna« på svenska (eller norrländska) och hälften på engelska.

Oavsett språk är det en i högsta grad aktuell och relevant betraktelse över vår politiska samtid. Det handlar om flyktingströmmar, Fortet Europa, miljöförstöring, avfolkning av landsbygd och att krass ekonomi går före humanism. Tunga ämnen kan man tycka, men på samma sätt som Blå Tåget lyckades få folk att sjunga med i den teoretiskt analytiska »Den ena handen vet vad den andra gör« (Staten & kapitalet), lyckas Northern Indians kombinera politisk klarsyn med attraktiv americana-pop.

De fem låtarna på svenska har tidigare släpps som en EP under namnet »Arvet«, digitalt och på en hembränd CD. Nu kommer de alltså på CD och vinyl tillsammans med fem nya fräscha engelskspråkiga hits.

1. Northern Indians
2. Blå himmel
3. Gösta
4. Ner i jorden
5. Slit & släng
6. Modern Times
7. Lost & Found
8. Lifeboat
9. Silver Lining
10. Animal Rights

Andra album av Northern Indians: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.