The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lowbird Highbird
Lowbird Highbird LP
(Rootsy Music)

Pris: 199 SEK

Då var det äntligen dags för Lowbird Highbird att släppa sitt andra album.

Bandet med rötterna i Norrbotten visade upp sin alldeles egna tolkning av Americana på sin hyllade debut “November Moving In” (2016) och har efter flitigt turnerande runt om i Skandinavien nu färdigställt sitt nya alster. Det självbetitlade albumet förevigades på båda sidor om Atlanten, i Los Angeles hos välrenommerade Lynne Earls (KD Lang, Wayne Shorter, Booker T. Jones) och hemma i Norrland.

Kontraster ligger som det fundament ur vilket bandet fortsätter att karva fram sin identitet. Kontrasten i det motsägelsefulla mötet mellan det stillsamma och det bombastiska. Kontrasten mellan att spela in i den tryckande Kaliforniska värmen och i det bäcksvarta Norrland. På sitt andra album tar bandet det som gjorde debuten så gripande och satsar högre. Hjärtskärande melodier möter förvrängda gitarrer och dånande trummor. Låtar som »Couldn’t Break My Broken Heart« och »Love Is A Gun« står axel mot axel med »Sink Like A Stone« och »Lost My Way«. Mötet mellan den amerikanska värmen och den svenska kylan är det som gör Lowbird Highbird så unika.

Ibland kritiseras svensk americana för att mest ägna sig åt att plagiera sina amerikanska förebilder. De som säger så kan inte ha lyssnat på Lowbird Highbird. För här har vi ett band som i sanning gör något alldeles eget och personligt, med en omisskännligt nordisk touch och ändå ett internationellt sound. Lyssna och njut!

1. Couldn’t Break My Broken Heart
2. A Promise
3. Sink Like A Stone
4. Love Is A Gun
5. Another Day
6. You’ll Never Get Back In
7. I Told You That I Love You
8. Sunday Night
9. Lost My Way
10. Lonesome Waltz

Andra album av Lowbird Highbird: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.