The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Down Harrison
Possessed
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

Ganska precis ett år efter den digitala smygreleasen och sex månader efter den officiella releasen av det självbetitlade debutalbumet är det dags för uppföljaren.

»Possessed« är resultatet av en kreativ explosion som triggades av jobbet med första plattan. Från början var det tänkt att man skulle spela in några av de låtar sångaren, gitarristen och låtskrivaren Jesper Willaume hade i byrålådan, men under arbetet utvecklades det hela från ett soloprojekt till ett band. Ett band där alla bidrog och gemensamt formade såväl låtar som arrangemang. Och när de tio låtarna som hamnade på debutplattan var klara, då var tåget i rullning och omöjligt att stoppa. Jesper Willaume, Micke Wedberg, Tommy Cassemar och Pelle Alsing har i princip tillbringat all sin lediga tid i PrePost Studio i Stockholm och nu är alltså andra plattan »Possessed« klar.

Den snabba processen har (tyvärr) inte framkallats av att marknaden krävt en snabb uppföljare. Nej, det handlar istället om ren och oförfalskad skaparkraft. För trots att vi pratar om extremt rutinerade musiker är spelglädjen och entusiasmen påtaglig och uppenbar. Down Harrison har kul i studion och det märks.

Down Harrison gör musik av ett slag som få andra ägnar sig åt i Skandinavien. Det vimlar förvisso av bra americana-artister här, men Down Harrison är nästan ensamma i gränstrakterna där americana, »heartland rock« och pop möts. Tyngd, pondus och ringande gitarrer förenas med slagkraftiga popmelodier. Gästerna Ola Gustafsson (gitarr, pedal steel och mandolin) och Mats Schubert (piano och orgel) bidrar till ytterligare till ett sound som känns »osvenskt« eller »internationellt«, vad det nu egentligen betyder. Vi kan väl stanna vid att det helt enkelt låter väldigt bra och inte så mycket som något annat här hemmavid.

1. Possessed
2. Too Slow To Live This Fast
3. Fire In The Trees
4. Brake & Turn
5. Monkey See Monkey Do
6. Day One
7. 2 Days Of Nights
8. A Coat
9. Chain

Andra album av Down Harrison:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.