Album
Aldridge, Hannah
Gold Rush
(Rocksnob)

Pris: 149 SEK

I samband med debutplattan »Razor Wire« (2014) beskrevs Hanna Aldridge som Muscle Shoals egna Americana-prinsessa. Med nya, efterlängtade plattan »Gold Rush« skulle vi vilja påstå att hon definitivt kliver upp på tronen som Muscle Shoals egna Americana-drottning!

Det där låter snyggt, fast det där stämmer inte riktigt.

För det första bor Hannah inte kvar i Muscle Shoals. Hon har flyttat till Nashville där hon även spelat in »Gold Rush«. För det andra är hon inte på något sätt enbart ett lokalt fenomen. Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan.

»Gold Rush« är inspelad i Creative Workshops i Nashville och är producerad av Jordan Dean och M. Allen Parker.

Den omisskännliga southern soul-nerven som var så uppenbar på »Razor Wire« finns kvar på »Gold Rush«, men har spetsats med en rock-edge som får den tio spåren att fullkomligt gnistra och spraka av energi, svett och vilja. En stolt och kompromisslös attityd präglar hela plattan. Hannah Aldridge har gjort en jävligt bra platta och hon vet om det. Take it or leave it!

En lång Europa-turné planeras under hösten 2017.

1. Aftermathfeat. Jordan Dean
2. Dark Hearted Woman
3. Burning Down Birmingham
4. The Irony of Love
5. Shouldn’t Hurt So Bad
6. No Heart Left Behind
7. Living On Lonelyfeat. Ryan Beaver
8. I Know Too Much
9. Lace
10. Gold Rush

Andra album av Aldridge, Hannah:
Gold Rush LP
No Heart Left Behind


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.