The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Deivert, Bert & Copperhead Run
Blood In My Eyes For You
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Mandolin är kanske inte det första instrumentet man kommer att tänka på när man pratar blues. Men faktum är att fram till 40-talet var mandolinen vanlig och det var först med urbaniseringen och elektrifieringen av bluesen som dess roll minskade och nästan försvann.

I modern tid har bluesmandolinen fått en renässans genom musiker som Ry Cooder och Steve James, men den mest konsekvente och bäste förkämpen idag är kanske Bert Deivert.

På sitt nya album ”Blood In my Eyes For You” gör Bert Deivert & Copperhead Run mandolinblues på ett sätt som man inte trodde var möjligt. Genom att kombinera efterkrigstidens elektriska gitarrer, bas och trummor med den tidigare akustiska bluesen, skapar de en dynamisk och hårt svängande mix. Och trots alla referenser till svunna tider är resultatet allt annat än musealt. Bert Deivert & Copperhead Run gör musik som är lika relevant och angelägen igår, idag och imorgon. Det är helt enkelt tidlös musik som känns och bränns, musik för kropp och själ.

Tio av de tolv låtarna på ”Blood In my Eyes For You” är bluesklassiker skrivna av legendarer som Sleepy John Estes, Big Joe Williams, RL Burnside och Son House. Bert Deivert har själv skrivit de två andra.

Bert Deivert föddes 1950 i Boston, Massachusetts, USA. 1966 såg han Son House på TV, slog av halsen på en vinflaska för att göra sin egen bottleneck och efter det har det inte funnits någon återvändo från bluesen. Deivert flyttade till Sverige 1974 och har sedan dess ägnat sig åt musik på professionell nivå. Han har spelat med musiker som Peter Case, Eric Bibb, New York-bluesmannen Michael Powers, rockabillydrottningen Wanda Jackson, old timey legendaren Tom Paley och irländske sångaren Christy O'Leary. Bert har åkt till Mississippi på senare år och spelat och jammat med tunga bluesnamn som Bill Abel, Sam Carr, Cadillac John Nolden, Terry »Harmonica« Bean, Jimmy »Duck« Holmes och T-Model Ford. Han har spelat i 23 länder runtom i världen.

”Blood In my Eyes For You” är Bert Deiverts tolfte album och det fjärde med bluesmandolin

Bert Deivert & Copperhead Run:

Bert Deivert - sång, resonatormandolin, gitarr
Janne Zander - resonatorgitarr, akustisk & elektrisk gitarr, slide
Per-Arne Pettersson - bas
Fredrik Lindholm - trummor

1. Baby Please Don’t Go
2. Death Letter
3. Mailman Blues
4. Black Nanny
5. Special Agent
6. Drop Down Mama
7. Cuckoo Crowed
8. Milkcow Blues
9. Rob and Steal
10. My Baby’s Gone
11. Blood In My Eyes For You
12. Poor Black Mattie

Andra album av Deivert, Bert & Copperhead Run:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.