The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Shoutin´ Red
Introducing Shoutin' Red
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Reinkarnation, någon? Nja, kanske inte men man kan inte låta bli att undra var 24-åriga Felicia Jangard Nielsen har fått det ifrån. Hur kan en ung svensk kvinna låta ungefär som Memphis Minnie eller någon av de andra mytologiska countryblues-musikerna?

På sitt debutalbum »Introducing Shoutin' Red« gör Shoutin' Red tolv klassiska/obskyra blues- och folklåtar. Hon har studerat dem, repeterat, tolkat och testat i vardagsrummet, studion och inför publik och så småningom gjort dem till sina egna. Hon försöker inte modernisera dem, men å andra sidan handlar det inte heller om att troget reproducera originalen. Tolkningarna är snarare tidlösa och Shoutin' Red får sekelgamla låtar att kännas relevanta här och nu.

Gitarrspelet är så klart tekniskt drivet och elegant, men mest slående är kanske ändå hennes röst. Kraften och intensiteten är magnifik och det låter som hon utvecklat sångtekniken genom att sjunga utan förstärkning på jukejoints i Mississippi. Fast närmre sanningen är kanske att hon hittat sin röst och sitt uttryck på bluesjam i Hedemora, Fagersta och på Wirströms, St Clara och Stampen i Stockholm.

Men helt gripet ur luften var inte det där om Mississippi. 2013 fick Shoutin’ Red fick även ett stipendium från Centrum Fort Worden i Port Townsend, USA, för att åka på workshop och lära av USA’s ledande akustiska blueselit. Hon hyllades och välkomnades varmt av mentorer och musiker, bland annat Jerron Paxton, Dom Flemons (Carolina Chocolate Drops, US), och Eleanor Ellis. Resan fortsatte ner till Clarksdale, Mississippi där Shoutin’ Red spelade på flera jukejoints och klubbar. Även där mottogs hon med öppna armar, fick kontakter och erbjudande att komma tillbaka.

»Introducing Shoutin' Red« är inspelad och producerad av altmeister Bosse Skoglund. Med stor känslighet och förståelse har han fokuserat helt på att fånga naturkraften Shoutin' Red i studion. Gitarrspelet och rösten står helt och hållet i centrum och närvaron och intensiteten är total.

1. Crazy Blues
2. Millman Blues
3. Geordie
4. Labor Blues
5. I Look Down the Road and I Wonder
6. I Never Cried
7. Hesitation Blues
8. Seven Dark Strangers
9. Wayward Girl
10. When The Levee Breaks
11. Statesboro Blues
12. Frankie and Albert

Andra album av Shoutin´ Red:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.