Album
Original Five, The
Sweet Dreams/You Don't Love Nobody
(Rootsy.nu)

Pris: 59 SEK

Den 8 februari är det äntligen dags för The Original Five att släppa sin första vinylsingel: »Sweet Dreams«. The Original Fives dröm har varit att någon gång per år gå in i studion med en god vän och spela in ett par väl valda låtar som sedan ges ut på 7” vinyl.

Först ut har vi valt att samarbeta med den fantastiska sångerskan Nina Christensen. Nina sjunger till vardags i bandet Skilla men har varit med och förgyllt The Original Fives spelningar ända sedan starten 2010, bland annat med de aktuella singelspåren: hennes egen »You Don’t Want Nobody«, en modernare americanadoftande midtempo-låt, och Don Gibsons »Sweet Dreams« som är klassisk honky tonk i bästa Faron Young-anda. För utgivningen av skivan står skivbolaget Rootsy. De kommer även att ge ut The Original Fives debutalbum som ligger på skivdiskarna den 19 mars.

Till singlarnas omslag har idén varit att samarbeta med intressanta up and coming konstnärer och det var en ära när Ella Tillema tackade ja till att göra det första omslaget.

I samband med releasen den 8 februari utvecklar The Original Five sitt mycket uppmärksammade Nobelvägenturnékoncept och ger sig, tillsammans med Nina Christensen, ut på Sweet Dreams: The One Day Tour, en endags-turné med nio spelningar! Åtta korta framträdande runt om i Malmös skiv- och musikaffärer och en avslutande konsert med releasefest i Studio Möllan där singeln också är inspelad. Under turnén kommer det givetvis också säljas en mycket exklusiv turné T-shirt med spelställen och tidpunkter.

Singeln släpps även digitalt.

1. Sweet Dreamsfeat Nina Christensen
2. You Don’t Want Nobodyfeat Nina Christensen

Andra album av Original Five, The:
Across the Deep Blue Sea
Greetings From Möllevången
Happy Landing
Wipe Away Those Years
Wipe Away Those Years (single)
Wipe Away Those Years LP


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.