The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Original Five, The
Greetings From Möllevången
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Med debutalbumet »Greetings from Möllevången« skickar The Original Five en hälsning ut till övriga världen. Ur ett tydligt amerikanskt tonspråk men med intryck från vardagen kring Möllevången uppstår The Original Five's unika sound.

»Greetings from Möllevången« är ett modernt bluegrassalbum men med rötterna väl förankrade i traditionen. »Gone Gone«, med ett energiskt driv, varvas med den lite mer smäktande och eftertänksamma »Tidewater Stream«. Irlandsdoftande »That Someone Is You« samsas med »Out of My League« som för tankarna till alla honky tonks längs med Lower Broadway i Nashville. Skivan präglas av bandets exceptionella samspelthet och den traditionella bluegrassinstrumenteringen med banjo, mandolin, fiol, gitarr, dobro och bas.

När det var dags för The Original Five att spela in sitt debutalbum så föll valet av studio på Studio Möllan med Emil Isaksson vid spakarna. För att ge inspelningen ytterligare lyster och amerikansk finish så gick mastringuppdraget åt David Glasser på Airshow Mastering som har mastrat gräddan av alla amerikanska bluegrassband.

The Original Fives utgångspunkt har sedan starten varit Möllevången i Malmö. Det var här allting började hösten 2010, runt ett bord, i ett hörn på Far i hatten i Folkets Park. Sedan dess har det passerat ca 200 spelningar, en mycket uppmärksammad turné längs med Nobelvägen i Malmö, festivaler runt om i Sverige och musikaliska samarbeten med folk från bland annat The Cardigans, Babian, The Ark, Skilla och inte minst Jakob Hellman.

Även om »Greetings From Möllevången« är bandets debutalbum är de sju medlemmarna inga musikaliska duvungar utan har tidigare spelat med bland andra Christian Kjellvander, Fine Arts Showcase, Ola Salo, Veronica Maggio, Jill Johnson, Kleerup, Robyn, Nina Persson, Eagle Eye Cherry, Annika Norlin, Rebecka Thörnqvist, Titiyo, Apolonia, Driftwood Company och många fler. Nu är det äntligen dags för The Original Five att stå på egna ben göra vad de gör bäst, nämligen väloljad bluegrass med inspiration från Möllan!

1. Gone, Gone
2. That Someone Is You
3. If I Had a Gun
4. Out Of My League
5. Tidewater Stream
6. Solid Gone
7. Beeswing
8. Waiting For Your Call
9. If It Hadn’t Been For Love
10. I Don’t Know Why
11. The Outdoor Type
12. A Thinkin’ Man’s Woman (A Lovin’ Man’s Girl)
13. You Don’t Love Me
14. Wish I Could Hold

Andra album av Original Five, The: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.