The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Sundberg, Ellen
Black Raven
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Det händer att en artist lyckas slå an en ton hos lyssnaren. En ton som förenar amerikanska tumbleweeds med svensk, norrländska kalfjäll. Ökennätter i Arizona med snörök på E14. Men även om musiken målar upp en färgstark landskapsbild, så finns där i botten en stark kunskap om melodi. Musik som trotsar meteorologisk, och samhällelig kyla. Musik som skär genom mörker med ljus harmoni och värme.
- ur Popgenis motiveringen till priset ”Stora P” 2013Ellen Sundberg utstrålar auktoritet och pondus. Med stor självklarhet skapar hon magi på sitt album »Black Raven«. Hon behärskar rock, pop och country, hon kan sin Neil Young och Gene Clarke men även Bright Eyes och andra mer nutida ikoner. Hon har rört sig i de rätta kretsarna och använder nu sin samlade erfarenhet att skapa musik med rötter och ett starkt personligt uttryck. Skulle man kunna tro...

Nej så fel man kan ta. Ellen Sundberg är 20 år och kommer från Bjärme i Jämtland, där hon jobbar på ICA-butiken. Och förklaringen till att hon låter så alldeles fantastiskt är kanske bara så enkel att vi har med en magnifik råtalang att göra.

Kring releasen av »Black Raven« kommer Ellen Sundberg att turnera utanför Jämtland för första gången. Och senare i höst blir det Europa-turné som support till Israel Nash Gripka.

Missa inte »Black Raven«! Det här är början på något stort!

1. Black Raven
2. Come On
3. From One Side To Another
4. Worthy of Love
5. Leave Me Under
6. Some Time Ago
7. Blind
8. Whisper To The Water
9. Spit Them Out
10. Evil Ones

Lyssna på Spotify

Andra album av Sundberg, Ellen: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.