The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Gronmark, Mats
Roller Coaster Blues
(Rhythm Ace Recordings)

Pris: 149 SEK

Rhythm Ace Recordings och Rootsy är glada att presentera den nya skivan Roller Coaster Blues med Mats Gronmark.

I ett dammoln rör sig Mats Gronmark mellan loppmarknaderna på jakt efter Tandbergbandspelare, krokiga Levingitarrer, barnsyntar och annat som kan vara bra att ha för framtiden. En samlare slutar inte samla bara för att lägenheten är bräddfylld. Det är bara att fortsätta. Ett intressant ljud kan framkallas av vad som helst.

Nu har Mats psykiatriarbete lagt den ekonomiska grunden för ett nytt album. Skivbolaget lånar ut sin skivbolagslogga och en klapp på axeln. Det tackar han för. Ett intensivt åkande på Leksands hockeymatcher tar också pengar och dessutom tid för Mats. En intensiv religion som på ytan ter sig helt meningslös, men som också har ett innehåll med något slags djup. Den vilar hans hjärna från musik och hans kropp från pryljagande. Det finns inget ansvar för en hockeyfanatiker. Bara glädje och ilska.

Volvokombin stod redan parkerad i julisolen på Hälsingegatan och den tömdes ivrigt på sitt musikaliska bråte. Christian Gabel behövde bara slå på ventilationen, sätta upp mikrofonerna, rulla på ett av skivbolagets mycket väl begagnade tvåtumsband i Otarin och hoppas på det bästa. Senast var det så roligt på Cobra att förhoppningarna nu blivit hyfsat stora. Upplägget med olika konstellationer musiker kändes så bra att det blev så igen. Mats solo, en trio, en kvartett, orgel, pedal steel, inte steel. 2 steelar.

Möjligheterna i studion blev härliga och oändliga.

De elva damerna i sånggruppen Sångglädje från Edsberg kom i sina taxibilar och sjöng tjusigt på två låtar. Vilka damer. Ett slags kombinerat studiebesök, studiojobb och kafferep. Ett lyckat sånt.

Huvudsakliga musiker på Roller Coaster Blues är: Daniel Wigstrand: pedal steel. Christian Sandell: octavergitarr. Mats Lutten Larsson: trummor. Eva Lalander: luftorgel. Mats Gronmark: sång, gitarrer, gurka, dörr mm. Christian Gabel: piano.

Debutsoloskivan Tape Hiss Hit or Miss and Sometimes Even Bliss släpptes i maj 2009.

Mats Gronmark har bland annat ett förflutet som sångare/låtskrivare i bandet Burek V samt i akustiska duon Hellon och är även medlem i Eve and the Last Waltz.

1. Pass On The Silver
2. Blakes House
3. I Rode Your Thunderstorm
4. Roller Coaster Blues
5. The Iron Rod
6. Weary Blues From Waiting
7. Rattlesnakes/Killer Bees
8. Oh Breezy
9. Red and Blue
10. First Stone

Andra album av Gronmark, Mats: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.