The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Pontus Snibb 3
Loud Feathers
(Rootsy.nu)

Pris: 100 SEK

Pontus Snibb har genom åren visat att han är en av Sveriges främsta sångare och gitarrister – med en lång och produktiv karriär som skiv- och liveartist i band som SNiBB och Bonafide. I februari inleds ytterligare ett kapitel då nya powertrion Pontus Snibb 3 släpper debutalbumet Loud Feathers.

Skivan spelades in på mindre än en vecka, till största delen live, i renommerade Gig Studio i Stockholm tillsammans med Conny Wall (som bland annat spelat in Ane Bruns och Electric Boys senaste skivor), för att på riktigt fånga den livfulla spontaniteten som så många band gärna talar om... för att sedan bosätta sig i studion i ett halvår för att flytta trumslag ett par millisekunder hit eller dit.

– Jag fullkomligt älskade de tre hela dagarna som vi spelade in detta album. Tre killar som har kul och lirar live i studion med nära nog inga pålägg, på samma sätt som alla mina favoritskivor gjorts. Det handlade om att bara spela svängig musik tillsammans. Vi kunde ha kallat den för en liveskiva.

Pontus Snibb 3 är dels en ny konstellation med nyskrivet material, dels en fortsättning på Pontus tidigare solokarriär och denna skiva är på så vis också en uppföljare till Admiral Street Recordings 1 och 2, varav den senaste släpptes av just Rootsy år 2009. Förutom Pontus på sång och gitarr består trion av rytmsektionen från Backdraft: Mats Rydström på bas och Niklas Matsson (som även återfinns i Bonafide) på trummor.

Loud Feathers innehåller elva spår, med influenser från all form av klassisk rockmusik, från The Who till Free till Crazy Horse till Van Halen. På albumet medverkar också tre celebra gäster: Conny Bloom från Electric Boys på gitarr, Mats Ronander på munspel och Ralf Gyllenhammar från Mustasch på skrik.

Bandet gjorde i höstas tre välbesökta förbandsgig till Dan Baird's Homemade Sin (med medlemmar från Georgia Satellites) i Stockholm, Göteborg och Malmö, om vilka en recensent skrev:

”Under femtio minuter ger Pontus Snibb 3 oss en lektion i klassisk bluesrock som endast kan mätas med ett ungt ZZ Top, minus håret och skägget då... De ger allt från första till sista låten, det är ösigt och med ett mästerligt komp äger de scenen!” (CrankitUp)

1. Tag Along
2. Mental Breakdown
3. Filler
4. Hounds of Hell
5. Tiny Joe
6. So Crazy You Amaze Me
7. Love Letter
8. Chasing Down a Dream
9. Suck Face
10. Full of Yourself
11. Saviour


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.