Album
Taylor, Chip
Rock and Roll Joe LP
(Train Wreck)

Pris: 179 SEK

»Rock and Roll Joe« är Chip Taylors hyllning till musikens obesjungna hjältar. Alla de som gjort minnesvärda insatser på ett eller annat sätt men som aldrig fått det erkännande de förtjänat.

Idén till »Rock and Roll Joe« väcktes under Chips Skandinavien-turné 2007. I bandet fanns rutinerade musiker som John Platania, Bryan wings och Ron Eoff och i turnébussen gick snacket. Om klassiska gitarriff och basgångar. Om låtskrivare och producenter. Som alla gjort storgärningar i det fördolda.

Chip Taylor började skriva låtar i framsätet och när turnén avslutades i London gick bandet in i studion och spelade in merparten av »Rock and Roll Joe«.

Skivutgivningen är bara ett startskott för »Rock and Roll Joe«. I samband med releasen sjösätts även websidan Rockandrolljoe.com som är tillägnad alla de hårt arbetande musiker och artister som aldrig fått den uppskattning de förtjänat.

Andra album av Taylor, Chip:
A Song I Can Live With
Block Out The Sirens of This Lonely World
F**k All The Perfect People
I'll Carry For You
James Wesley Days: The Best Of Chip Taylor 99-10
Little Brothers
Live at McCabes
New Songs of Freedom
Rock and Roll Joe
Songs From A Dutch Tour, The Book (plus CD)!
The Little Prayers Trilogy
This Darkest Day (feat Paal Flaata & Ida Jenshus)
Unglorious Hallelujah/Red Red Rose & Other Songs Of Love, Pain & Destruction
Yonkers NY
Yonkers NY


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.