The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Deadman
Live at the Saxon Pub
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Austin-bandet Deadman kan närmast liknas vid den mytologiska fågeln Fenix som steg mot solen, brändes till aska för att återuppstå, ännu starkare.

I början av 2000-talet producerade Mark Howard (U2, Bob Dylan, Daniel Lanois, Lucinda Williams), två Deadman-album, »Paramour« (2001) och »Our Eternal Ghosts« (2004). Det då Dallas-baserade bandet bestod av bland andra Steven Collins och hans dåvarande fru. Skivorna fick strålande kritik, bandet turnerade flitigt i USA och Europa och sedan rasade allt. Bandet sprack, äktenskapet likaså. Deadman tystnade precis när de var på väg att slå igenom stort.

Steven Collins slickade såren, flyttade till Austin, skrev nya låtar och började sakteliga bygga upp det perfekta bandet. Ett nytt och starkare Deadman uppstod med rutinerade musiker som delade Collins vision.

Saxon Pub på South Congress I Austin är en kyrka för de sex medlemmarna i Deadman . I början av bandets andra liv var ambitionerna inte mycket större än att spela en gång i veckan på Saxon Pub. Genom att göra det vecka efter vecka hittade bandet glöd, passion och ett eget sound. Och efterhand hittade publiken Deadman

På “Live at the Saxon Pub” möter vi Deadman, rätt upp och ner. Plattan är, med undantag för två låtar, inspelad under en kväll i slutet på mars 2010. Ljudet är i princip tappat direkt från mixerbordet, inga pålägg är gjorda och eventuella skavanker finns kvar. Det är enkelt och rått och alldeles överväldigande. Deadman har allt det man förväntar sig av ett riktigt bra band. Starka låtar, bra sång, energi, spelglädje och total hängivenhet!

Den europeiska versionen av ”Live at the Saxon Pub” har ett bonusspår. En makalös version av Van Morrisons ”Rough God Goes Riding”

Deadmans nya studioalbum “ Take Up Your Mat And Walk” släpps hösten 2011.

1. Brother John
2. Don’t Do This To Me
3. If I Lay Down In The River
4. Love Will Guide You Home
5. Oh Delilah
6. Adios Mi Corazon
7. The Ballad of the Gold Thief
8. Ain’t No Music
9. Take Up Your Mat and Walk
10. Absalom! Absalom!
11. When The Music’s Not Forgotten
12. Mankind
13. Rough God Goes Riding

Andra album av Deadman:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.