Album
Taylor, Chip
Yonkers NY
(Train Wreck)

Pris: 169 SEK

För en låtskrivare som haft stora framgångar inom countrymusiken, är kanske Yonkers, NY ett udda ämnesval för en serie djupt personliga sånger. Yonkers, som gränsar till Bronx, rymmer knappast någon country-romantik att tala om.

Men det var där, i Yonkers, som den legendariske låtskrivaren Chip Taylor växte upp. Med nya plattan »Yonkers NY« återvänder han till sin barn- och ungdomstid och berättar historier om sin familj och uppväxt. Vi får elva nya briljanta sånger, fyllda med värme och humor. Mellan sångerna finns talade partier och som ytterligare bonus följer en 35-sidig bok med bilder på människor och platser som figurerar i sångerna.

Det handlar om familjen. Pappa som var golfproffs, bröderna Jon och Barry som växte upp till att bli skådespelare respektive vulkanforskare. Och det handlar om Chips introduktion till musik, hästar, gambling och kvinnor. Ämnen som Chip Taylor hanterar med en mästares handlag.

Taylor kompas av ett superbt band med John Platania (elgitarr), Greg Leisz (steel guitar, dobro, mandolin), Tony Mercadante (bas), Seth Farber (piano, dragspel), Kendel Carson (fiol) och Tony Leone (trummor).

Andra album av Taylor, Chip:
A Song I Can Live With
Block Out The Sirens of This Lonely World
F**k All The Perfect People
I'll Carry For You
James Wesley Days: The Best Of Chip Taylor 99-10
Little Brothers
Live at McCabes
New Songs of Freedom
Rock and Roll Joe
Rock and Roll Joe LP
Songs From A Dutch Tour, The Book (plus CD)!
The Little Prayers Trilogy
This Darkest Day (feat Paal Flaata & Ida Jenshus)
Unglorious Hallelujah/Red Red Rose & Other Songs Of Love, Pain & Destruction
Yonkers NY

Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.