Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Israel Nash: Hotell Hulingen, Hultsfred 30/7 2019
Av Mark Andersson

En Israel Nash på sommarturné i Sverige 2019 är ett annat monster än den kvintett som den skandinaviska publiken har vant sig vid. En förstegitarrist kort får bandet möblera om i den enhet som med tiden har kommit att likna ett allt mer väloljat maskineri.

Nash är förstås medveten om problematiken och hanterar den genom att välja sånger efter don, men framför allt är det steelgitarristen och ständige följeslagaren Eric Swanson som får dra det tunga lasset som dynamisk motor.

Han gör det med den äran. Med ton och flexibilitet som skulle göra salig Ben Keith stolt räddar Swanson (nästan) allt av den riviga frisläppthet som normalt kontrasterar det egna atmosfäriska bygget. Hans stål brötar, ryker och smeker på ett alldeles sagolikt sätt.

I övrigt är Nash sig lik. Artisten bjuder en komprimerad repris av fjolårets vinterturné, kärnfullt framförd med två nya sånger (”Dividing lines” och Stephen Stills-fuzziga ”Down in the country”) som klara ljuspunkter och det friska kärleksbudskapet som ständig ledstjärna.

Det ger en praktfull och värmande uppvisning i lika explosiv som ömsint rock att bära med sig in i en avsvalnad sommar som försiktigt gläntar på dörren till löftesrik höst.

Resterande sommar-spelningar i Sverige:

2019-08-02 Solhällan, Löderup
2019-08-03 Garage, Höganäs
2019-08-04 Fåfängan, Stockholm


Tidigare publicerad på www.markandersson.se


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.