NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Den mästerlige gitarristen och kompositören Peder af Ugglas presenterar »Works«, en svit i fyra delar. Fjärde och avslutande delen »Works part 4« släpps idag 9 oktober 2020.

Peder af Ugglas har till dags dato gett ut fem internationellt hyllade soloalbum. Hans stämningsfulla och egensinniga instrumentalmusik rör sig sömlöst mellan blues, country, rock, jazz och svensk folkton. 2015 kom hans senaste album »Blue Departure«, men sedan blev det tyst från Peder. I samband med inspelningen av »Blue Departure« fick han diagnosen ME/CFS. En kronisk sjukdom som förändrade Peders liv fullständigt och som till och med fick honom att lägga musikskapandet på hyllan under en lång tid.

Men viljan att göra musik var stark och Peder tvingade sig att hitta ett sätt att överbrygga alla hinder som sjukdomen skapat. Han fick hitta nya metoder och arbetssätt, som sakta men säkert gjorde att han kunde få utlopp för sin kreativitet och komponera och spela in ny, fantastisk musik. Han bara kan jobba korta stunder i lugn hemmamiljö och sedan måste ha ta lång paus och då pratar vi veckor snarare än timmar. Det har inte alltid gått lätt och det har inte på något sätt varit en självklarhet att musiken någonsin skulle bli till ett nytt Peder af Ugglas-album.

Men nu är vi där och »Works part 4« ger oss hela elva nya kompositioner, som imponerar stort även utan att man behöver känna till bakgrundshistorien. Det här är innerlig och vacker musik som spänner över hela känsloregistret. Musik skapad av nödvändighet, med okuvlig kreativ kraft!
Read more about Peder af Ugglas
Australien-födda Emma Swift, nu bosatt i Nashville, står för årets kanske mest hyllade Dylan-tolkningar. I augusti i år kom albumet »Blonde On The Tracks«, som har hyllats stort av No Depression, Rolling Stone och ingen mindre än Greil Marcus.
Theo Lawrence andra album »Sauce Piquante« är en fest för all som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock 'n' roll, blues och tex-mex.