The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Earl, Dylan
Squirrel in the Garden
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som nu ger ut sitt andra album. ”Squirrel in the Garden” släpps den 9 augusti av Rootsy Music i hela Europa och finns som LP, CD, download och stream.

På ”Squirrel in the Garden” får vi tio nya låtar, alla utom en skrivna av Dylan Earl. Och om man vill kalla det country eller americana är väl en smaksak och upp till var och en, men att det handlar om genuin amerikansk musik är bortom allt tvivel. Dylan inspireras av allt från traditionell country och sydstatsrock till hårdrock och under sina ändlösa turnéer i mellan-västern möter han sin publik på honkytonks och barer. Där testas och finslipas låtarna och där har Dylan Earl vuxit enormt som artist. Och inte minst som sångare.

Urvattningen av countryn med massproducerad ”bro-country” och pop-country är ett hot mot den amerikanska countryns själ och tradition, enligt Dylan Earl. Ur den aspekten är hela albumet en motståndsrörelse. Han vill ta tillbaka countryn men inte för att återskapa det gamla. Men vårda den, ge den nytt blod. Han må ha en stor Stetson-hatt och en tjusig mustasch och hans smäktande bariton kan lätt lura en att tro att det här är en supertraditonalist från den djupaste Södern. Men det här är musik som i högsta grad är relevant idag, 2019.

Dylan Earl föddes i Lake Charles, Louisiana. En tvättäkta Cajun i själ och hjärta och med sin mammas Texas-rötter, inbäddat i sitt DNA. Efter de två ödesdigra orkanerna Katrina och Rita tvingades Dylan och hans familj starta om på nytt, och numera är det The Ozark Mountains i Arkansas, som nu är hans hem.

Dylan Earl kommer att turnera i Europa i höst.

1. Lull In The Valley
2. Strange
3. Two Hearts
4. Morning Star
5. House Of Ill Repute
6. Riding Again
7. He's My Brother
8. Just Because
9. I Can't Help It
10. Big Big Day Tomorrow

Andra album av Earl, Dylan:











 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.