Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Finlin, Jeff
Ballad Of A Plain Man
(Bent Wheel)

Denna eminenta singer/songwriter Àr verksam inom americana genren och jag kan nÀmna att Bruce Springsteen Àr en stor beundrare. Jeff Finlin Àr en sÀker lÄtskrivare med en makalös enkelhet och trygghet i en tradition dÀr mÄnga namn trÀngs om uppmÀrksamhet. Men han Àr absolut en artist man inte bör missa. Och gillar man namn som Bob Dylan, Joe Henry och Tom Petty sÄ vÀntar en högtidsstund.

Jeff Finlin har tillsammans med sin kompanjon Lij tagit hand om producerandet och de har fÄtt till ett enastÄende sound. LÄtarna klÀds i en skrud som bÄde Àr vÀldigt varm och alldeles lagom ruffig.

Materialet Àr varierat, genomtÀnkt och skrivet med en personlig prÀgel som sÀkert gör att detta starka album lÄter lika bra om 10-20 Är. Det Àr en mycket kompetent samling musiker som backar upp Jeff Finlin, de lyckas fÄ musiken att lÄta vÀldigt levande. Bl.a. medverkar Brad Jones pÄ bas och Doug Lancio pÄ gitarr.

Med sina texter tar Jeff Finlin temperaturen pÄ de vars drömmar sen lÀnge slagits i kras. Men allt Àr inte nattsvart, utan sÄngerna andas ocksÄ en hel del optimism. Det gör att historierna han sjunger med sin lite sÀregna röst blir riktigt intressanta.

Jeff Finlin lĂ€r knappast starta nĂ„gon musikrevolution med »Ballad Of A Plain Man«, men det Ă€r inte heller meningen, utan njut istĂ€llet av en skicklig lĂ„tskrivare och textförfattare pĂ„ toppen av sin förmĂ„ga.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.