Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Temple, Owen
Two Thousand Miles
(El Paisano/Scenwork)

Owen Temple är det inte många som känner till, tror jag. Men många som gillar country med rockstänk, Texas, boots, gitarrer och ett järn inom räckhåll, kommer nog att gilla den här ca 30-åriga snubben om de lyssnar på den här plattan.

Jag har aldrig hört honom live på hans hemmaplan Austin, men jag kan tänka mig att han är en behaglig berättare att kolla in på Hole in the Wall eller Continental Club. Han skriver innehållsrika små kåserier och noveller som många känner igen sig i och han fångar med lätthet in snygga refränger.

Det är ingen märkvärdig musik, det är basic, men det är musik som levereras av kompetent folk och Temple har den där rösten som känns igen första gången man hör honom. Försiktigt början han synas på diverse listor, han börjar få mer och mer uppmärksamhet och det skulle förvåna mig om han inte får ett stort antal nya fans efter den här plattan, som faktiskt är hans fjärde sedan 1997.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.