Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Finn & The Sharks
Built To Last
(UpSouth Recordings)

Det här är ett sånt där band som skulle klara att fylla hela soundtracket till en amerikansk road movie. Även om den vore tre timmar lång.

Man kan också säga att Finn & The Sharks nya CD gör samma jobb som en jukebox. Visserligen finns här inga gamla favoritlåtar att trycka fram, alla 16 spåren är nyskrivna, men här finns allt från rockabilly till blues och allt har producerats med samma omtanke i studion. Det låter varierat, elegant och välpolerat. Ibland påminner det lite om Eagles, men Sharks har alltså en mycket större bredd och jobbar från en mycket större bas.

James Finnen och hans band har varit med länge, men spelar inte på rutin. Alla fyra sjunger och alla lägger de ner hela sin kärlek till den amerikanska rotmusiken i varje låt de gör oavsett stil. Bandmedlemmarna hör också till de som är flitigt anlitade av andra musiker för studiojobb och var och en skriver låtar, som andra artister har gjort egna inspelningar av.

Det är inte lätt att hitta favoritspår på den här plattan och det beror helt enkelt på att den tål att spelas i sin helhet gång på gång, utan att man tröttnar på att lyssna.

Vem kan tröttna på en jukebox om den är fylld med läcker musik?

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.