Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wenglén, Lotta
In the Core
(Margit Music/Rootsy)

Alla som har sett Lotta Wenglén några gånger livs levandes, tillsammans med ett band eller ensam med en gitarr, vet att hon har en slags karisma som gör att man sjunker in i hennes musik och vill höra mer och mer.

Hennes tre tidigare CD-utgivningar har förmedlat denna känsla. Hon har gett oss lättillgängliga låtar även när texterna är allvarliga och tänkvärda.

Här viker hon delvis av från sina tidigare upptrampade stigar och kommer in i ett mörkare landskap. Några av låtarna känns påträngande i sin tyngd och jag kan inte låta bli att tänka på Andi Almqvists nya CD. Två ytterst kompetenta malmömusiker och låtskrivare, som säkert inte har några andra beröringspunkter än att de kan besöka samma uteserveringar på Möllevången, kommer nästan samtidigt med sin nya platta. Och det skulle nästan kunna vara möjligt att lyfta över en låt från Wengléns CD till Almqvists platta och vice versa.

I sina svartaste stunder sjunger Lotta Wenglén om våldtäkt, olycka, sjukdom och ensamhet. Därför sticker en glädjefull låt som heter »In A Beutiful World« ut som en nyårsraket. Tills man följer med i texten och upptäcker att det finns mörka sidor här också, i den vackra världen.

»In The Core« är en mycket speciell platta och definitivt Lotta Wengléns mest personliga, helgjutna och självutlämnande hittills. Hon omger sig dessutom med en rad av Malmös bästa musiker, som t ex Conny Städe, Bengt Lagerberg och Christoffer Lundquist och hon får i några spår fin uppbackning i sången av bl a Cecilia Nordlund.

Lotta Wenglén är en mångsidig tjej, spännande att följa i hennes strävan att hitta en fin plats i den svenska pop- och rocktraditionen. Med hjälp av den här plattan bör hon få den uppmärksamhet hon förtjänar. Det är dags för Sverige att upptäcka hennes begåvning.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.