Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Blackie & The Rodeo Kings
Let´s Frolic Again
(True North)

Är detta första gången en dubbel-CD utkommer med ett halvår mellan CD 1 och CD 2?

Kanadensarna Tom Wilson, Colin Linden & Co aviserade redan i höstas att det skulle komma en fortsättning till våren på deras »Let´s Frolic«. Nu är den här, en platta inspelad i samma veva som den första. Den ena i dagsljus och den andra under natten, säger myten. Men jag tror inte att det finns några fönster i Bearsville-studion, för det är ingen större skillnad på hur det låter.

Det som gällde i höstas gäller här också: en perfekt blandning mellan tung country, ruffig rock, snygga bluesiga ballader. Möjligen är det lite mer lössläppt här, som om det spelas mer för att det är kul än för att det ska bli en platta. En ökad live-känsla, typ, och läcker musik.

Blackie and The Rodeo Kings är en supergrupp, även om det är svårt för oss att fatta, om vi inte specialintresserar oss för kanadensiskt musikliv.

Men gästspelande Garth Hudson från The Band känner vi till och några av de andra namnen har vi kanske stött på någonstans någon gång. Det hörs i alla fall att det är ett gäng rutinerade musiker som träffas och har kul i studion. Och några av låtarna har vi hört förut, t ex Teenage Head´s »Something On My Mind«.

För alla som skaffade »Let´s Frolic« och gillade den, är det ett måste att inhandla den här också. För alla andra rekommenderas ett köp av båda plattorna på en och samma gång. Det går kanske att pruta i butiken?

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.