Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Larsen, Olav
Love´s Come To Town
(Rootsy.nu)

Låt oss anta att jag satt i ett frågeprogram i radio eller på teve och fick höra en låt från den här cd:n utan att veta vem som sjunger och vilka som spelar. 10.000 spänn i potten. Vad skulle jag gissa på?

Ja, det skulle inte vara lätt oavsett vilken låt de spelade. Det mesta på plattan är modern country med stänk av både klassisk pop och bluegrass. Men här finns också country som drar åt jazzhållet och släpper fram en klarinett här och ett dragspel där och i en av låtarna finns en hel blåssektion som låter som Frälsningsarmén (med den skillnaden att här spelar man rent). OK, vad skulle jag gissa?

­Måste vara studiomusiker i Nashville och en ny kis från prärien, kanske Oklahoma. Bandet spelar så tajt, smart och mångsidigt. Måste vara rutinerade musiker som är uppväxta på den här musiken. Och han som skriver noterna gör säkra, lättillgängliga och melodiösa låtar. Typiskt amerikanskt, alltså.

Så långt var ju analysen enkel. Men totalfel.

Sångaren/låtskrivaren heter Olav Larsen och kommer från Stavanger.

Stavanger! Om det ändå vore Oslo. Och bandet kommer också från Norge.

Så här ska det inte vara möjligt att låta i en norsk inspelningsstudio. Jag har fått mina cirklar rubbade.

Men det är en fenomenal platta. Behaglig, smakfull och full av små överraskningar.

Det enda jag inte gillar är konvolutdesignen. Inte bara för att det är fult utan också för att jag inte begriper varför man har gått tillbaka till 60-talspsykadelia och någon slags flower power som inte har med saken att göra. Synd.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.