Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Staples, Mavis
Live in London
(Anti/Epitaph)

2010 tog hon hem en Grammy för bästa americana-album med »You are not alone«, ett album producerat av Jeff Tweedy som också skrev titel-låten. Nu är Mavis Staples nominerad som årets artist till 2019 års Americana Honors & Awards. Fullt rättvist!

Med ett mellanspel av M Ward har Tweedy – som skrev samtliga låtar till 2017 års »If all I was was black« - fortsatt samarbete med Staples som inte är något mindre än en legend i sin egen livstid. Men till skillnad från många av de levande legender som fraktas omkring på scener över globen så är Mavis Staples här och nu och sången kommer alltid inifrån hjärtat. Nya live-skivan »Live in London« bär syn för sägen. Staples har en rå, passionerad närvaro och bandet har hon i bakfickan från inledande Ben Harpers »Love and trust« till Curtis Mayfield-skrivna »Let’s do it again«.

I juli blir hon 80 år, i slutet av maj kommer nästa studioalbum »We get by« – denna gång Ben Harper som producent- och i juni kommer hon till Sverige – missar ni den konserten så finns alltid den här skivan – och klippet från Scorseses The Last Waltz där Mavis plockar upp efter Levon Helm i »The Weight«. Finns inte en hårsäck som motstår det.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.