Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Black Sorrows, The
Faithful Satellite
(Rootsy Music)

Det tycks som om Black Sorrows frontman Joe Camilleri hittat den eviga ungdomens elixir. När jämnåriga till den snart 70-årige australiensiska låtskrivaren allt som oftast går in i ett slags tillbakablickande vemodigt modus lyckas Camilleri med nya skivan »Faithful Satellite« understundom slå upp en öppen himmel mot framtiden och nuet.

Camilleri och kompanjonen Nick Smith blandar och ger i genrer och stilar och under lyssningen hör jag allt från Southside Johnny, Van Morrison, Daniel Lanois och Cohen i Camilleris souldränkta röst med inslag av teak och honung.

Tyvärr tappar han mig i reggae och dub-avdelningen men med låtar som »Cold Grey Moon« med inledande stråkkvartett och Van-inspirerade zydecovalsen »Winter Rose« visar han sin briljans som singer-songwriter. Och i »It ain’t ever gonna happen« är det som om Cohen och Dylan träffats med skrivhäftena under en förtröstansfull måne.

Som sagt: ett album generös som en svensk sommaräng. Jag plockar inte alla blommor men tillräckligt många för att få ihop en bukett, och den buketten är svårslagen.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.