Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Landstrom
What we saw
(Kullsta Records)

I ett hus i Albuquerque med uppstoppade fåglar och persienner mot sirenerna och världen bor äkta paret Brett och Rennie Sparks. Paret i Handsome family som skriver fram det morbida mörkret med sådan lätthet och bitterljuv pregnans har ett slags spegelpar i Landstrom, äkta paret Carina Landin och Göran Lindström, på landsbygden utanför Hammerstrand i Jämtland. Men hos Landstrom är verkligheten aldrig så hotfull och morbid som hos Handsome family.

Världen hos Landstroms är längtan, stilla vemod och skirt vävda betraktelser. Tredje skivan What We Saw, efter starka debuten In the bright daylight och uppföljaren Land of Nowhere är en blott sex låtar lång högmässa för det trösterika. Den skissartade och öppna klangvärlden blir som bäst och får med sig sediment i paret Landstroms unisona röster och med Lindströms Daniel Lanoiska ton. Det tar inte alltid botten och riskerar heller inte att ta oss ned i de mänskliga avgrundsbeskickelser som Sparks visar oss. Det är nog heller inte meningen. Men likväl är What We Saw svåremotståndlig jämtsk indie-americana.

”Leave the door open while I am sleeping.” Sjunger Landstrom. Dörren är öppen. Dröm vidare för oss.

/Magnus Östnäs


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.