Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Staples, Mavis
Your Good Fortune
(Anti)

Lite grövre, lite rossligare, lite djupare, men nog är det Mavis Staples alltid. Denna oefterhärmliga röst med sin besjälade innerliga kärlek och omtanke.

Här nu på en ny EP av det traditionella slaget. Fyra spår. En EP som kommer i anslutning till visningen av dokumentärfilmen ”Mavis!” om just Mavis Staples.

Efter ett lyckat samarbete med Jeff Tweedy på de senaste plattorna är samarbetet på denna EP med Son Little. Son Little hör hemma i en lite annorlunda gengen än Jeff, den moderna soulen och R & B-n. Aaron Livingston gav sig artistnamnet Son Little 2013, efter att ha samarbetat med The Roots och Rjd2.

Ett elektroniskt och programmerat anslag till det klassik R & B-soundet. Samtidigt låter det otroligt likt gamla Stapel Singers. En hel del är programmerat, på två av sångerna dessutom tillsammans med Count. Men det blir ändå mycket likt The Staple Singers i arrangemang och framförande. Två av spåren ”Your Good Fortune” och ”Fight” är skrivna av Son Little, men skulle mycket väl ha kunnat komma från Pops Stapels penna. ”See That My Grave Is Kept Clean” är en gammal Blind Lemon Jeffersonlåt som The Staple Singers spelade in under titeln ”Dying Man´s Plea” 1962 och Wish I Had Answered” är en Pops-komposition som The Staple Singers spelade in redan 1963.

Mavis Staples säger att hon vill gå vidare, att hon söker nya former efter två framgångsrika album med Jeff Tweedy. Och på något sätt står Mavis över alla alternativ med sin underbara röst och otroliga känsla för uttryck. Därför är det inte förvånade att hon lyckas även här, i händerna på Son Little.

/Staffan Solding

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.