Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sunset Serenaders
Hokum, Blues and Ballads
(Riverside)

Sunset Serenaders kallar sin musik för ”förbudstidspop”, ett ord som ger en antydan om inriktningen. Mississippi Sheiks och Hokum Boys ger också anknytningspunkter bakåt. Gruppen förenar Tin Pan Alley med Hawaiimusik, blues och swing i en både egensinnig och traditionsmättad syntes.

De fyra stilingredienserna för också tankarna till tidig country, men Sunset Serenaders musik är urbanare och har starkare jazzförankring. Inte minst Nils Ahnlands gitarr har en stödjande funktion som minner om den tidens jazzband. Tillsammans med basisten Nisse Palm och Robert Spång på resonatorgitarr gör han glada och avslappnade tolkningar av låtar av Tampa Red, Irving Berlin, Hoagy Carmichael och Victor Young, men också några nyare saker.

Men musiken stelnar inte i det pastischartade, trots att Robert Spång renodlar en tidstypisk sångteknik. Kärleken och den musikaliska glimten i ögat får musiken att lyfta över tiden.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.