Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cheevers, Bob
On Earth As It Is In Austin
(Private Angel Records)

Bob Cheevers har ägnat större delen av sitt liv åt att skriva musik för filmer och TV-serier. Över 3000 låtar säger dom som har räknat. Flera av låtarna har gett honom fina priser, videoproduktioner med hans musik har resulterat i åtta Emmys och så vidare. Han spelade in sin första egna LP redan 1968 när han fortfarande bodde i Memphis, var ung och gillade tuggummipop. Sen blev det Nashville och nu är det Austin.

Här släpper han plattor som ofta har en egen idé. Som den här nya: den innehåller 15 nya låtar och här medverkar 15 av Austins främsta gitarrister. Och har man inte stött på deras namn förut, så behöver man bara spela plattan en gång, så vet man att här handlar det om elitmusikanter. Det enda namnet jag kände till på direkten var Chip Dolan. Men han spelar dragspel.

Bob Cheevers räknas som country och låt inte mig hindra. Men det finns mycket annat i hans musik, alla sorters americana ända ner till folk. Och titellåten visar kanske hur han tycker och tänker när han gör sin musik och skriver sina innehållslrika texter.

I år har han varit ute på turné i Europa och säkert skaffat sig en växande publik. Då kan jag inte låta bli att undra: hur många vill höra honom för att han låter precis som Willy Nelson? Bob måste vara en yngre bror till Willy, det är mitt tips. De har i alla fall samma röst och de använder den likadant.

Kan de inte spela in en platta tillsammans? undrar jag. Den skulle bli något extra.

Och sen undrar jag bara en sak till: hur mycket anstränger sig Bob för att låta som Willy? Eller låter han som han gör utan att anstränga sig?

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.