Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Zipperer, John
Full Circle
(Egen utgivning)

Debutanten Zipperer har plockat in ett gäng duktiga musiker i en studio i Los Angeles och fått dem att bilda en kompetent bakgrund till ett dussin av hans egna låtar.

Det finns en låt till, där han tolkar Van Morrisons gamla »Brown Eyed Girl« i en så långsam version att den nästan går baklänges.

John Zipperer har jobbat som stuntman i flera år och det här är hans försök att hitta en väg ut i rampljuset. Och han gör det med Americana, country och folk och det är med berättande texter som tyder på att han har varit med om en del, även om titlarna känns tama. »Sailing Away«, »Going Downtown«, »Cool Breeze«, »Full Circle« o.s.v. skapar inte någon större förväntan precis.

Det är inte förrän han kommer fram till sista spåret, »To The River«, som man känner att han har något i sig som borde kunna ge honom större plats i verkligheten, än den han hade som stuntman i Hollywood.

Vad han främst behöver är någon som kan hjälpa honom med att placera låtar i rätt ordning och att byta ut låtar som påminner om varandra. Det är främst här det brister. Man vill helt enkelt ha lite mer variation i tempo och innehåll när man trycker på stereons Play.

Så jag säger så här: John Zipperer kommer nog att bli något om han får någon assistent i studion som helt fräckt vågar tala om när det är dags att säga »kill your darlings«. Det skulle det här debutalbumet må bra av.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.