Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Joe Fletcher & The Wrong Reasons
White Lighter
(Wrong Reasons Records)

Exakt vad Rhode Island är känt för mer än en sås, det vet jag inte. Vad man kan roa sig med i huvudstaden Providence, som är en av USA:s äldsta städer, det är lika okänt. Möjligen kan Joe Fletcher och hans trio The Wrong Reasons, som kommer därifrån, ändra på den saken. De kuskar i alla fall runt i det stora landet och de har nu ett par bra album att hoppas på. Och Fletcher själv gör egna små akustiska gigs på kaféer i både när och fjärran. Jag tror att han har framtiden för sig, både med och utan sitt band.

Han har den unga mannens coola attityd, sjunger på ett något yrvaket sätt med en lätt rökaktig röst och det handlar förstås om rena raka låtar där influenserna kan spåras till både Dylan och Cash.

Hans låtar håller också måttet för att sätta Providence på kartan. Lyssna på »Too Many Doors«, »Every Heartbroken Man« och »Flat Tire«, så förstår du vad jag menar. Det är varken tillkrånglat eller nyskapande, det är enkelt och traditionellt på det där självklara sättet som gör att man gärna spelar CD:n minst en gång om dagen tills det kommer något annat intressant.

Men just nu är det alltså Joe Fletcher & The Wrong Reasons som ligger överst i spelhögen. Providence har fått något att snacka om och Rhode Island är inte längre bara en sås.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.