Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rivers, Marty
Midnight Sky
(Amberstar Records)

Det doftar Nashville på långt håll från den här plattan och den är mycket riktigt inspelad där. Men cowboyen som sjunger kommer från Malta och heter Marty Rivers.

Han debuterade när han var 13 år gammal. Då slog han ut alla vuxna deltagare i en sångtävling, där han snodde juryröster med Conway Twitteys gamla »It´s Only Make Believe«. Och sen var det bara för Marty att sätta ihop ett band och börja turnera runt omkring på den lilla ön i Medelhavet.

Dessutom började han skriva låtar och med tiden blev det skivkontrakt och till och med resor till den där stan i Tennessee, där det oavbrutet föds nya countrystjärnor av olika dignitet.

Marty Rivers senaste album heter alltså »Midnight Sky« och innehåller ett knippe låtar som tillsammans ger en fin bild av vad han förmår. Det låter verkligen Nashville och musikerna i bakgrunden ser till att både framhäva och understödja Rivers med eleganta finesser här och där. Jeff Taylors accordion ger den rätta stämningen och resten av bandet spelar lika distinkt. Dessutom är det bra variation i låtarna, det blir aldrig långtråkigt. Producenten Gary Carter är välkänd för fina jobb med kända countryartister och var med redan 2008 när Rivers gjorde sin första platta i Nashville, »Out of The Blue«.

Marty Rivers har placerat sig på många countrylistor i Europa och klättrar bergis vidare med den här smakfulla plattan.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.