Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Art & Lisa
Healin Time
(Eget)

De gör fin musik hemma i Bandera, TX, den saken är klar.

Men inte riktigt som man tror. Art & Lisa tycks ju vara en duo i stil med Simon & Garfunkel eller Everly Brothers eller vilken duo som helst.
Men Art Crawford gör sina låtar och sjunger dem själv när han är i skivstudion och Lisa Beck tar hand om sina låtar och sjunger utan hjälp av Art.

Det är helt okej, men man sitter ju i fem minuter och bara undrar varför de inte ger ut varsin egen platta istället?

På »Healin Time« sjunger Lisa sex spår och Art fyra. De har använder samma mjuka stil i sina låtar och det är samma producent som har regisserat i studion, gitarristen John Inmon.

Och det handlar om tidlös, klassisk country som är både traditionell och fräsch och som talar ett intimt språk med stänk av soul.

Lisa Beck, som är en dam i sina bästa år, har lyssnat mycket på andra flickor som Emmylou, Linda Ronstadt och Dolly Parton och på pojkar som Kris Kristofferson och grabbarna i Eagles.

Art Crawford har säkert också förebilder, men de är inte lika lätta att placera. Men jag gissar att det räcker med att säga »Texas«. Kanske tar han en tur till Austin då och då och hämtar hem lite ny inspiration på Continental Club eller någon av alla de andra.

Det är i alla fall en helt igenom sympatisk platta där man hittar flera låtar att gilla, låtar som har vuxna intelligenta texter och melodislingor som är behagliga att få in i skallen. De har alltså skrivit sin låtar själv, men det finns naturligtvis ett undantag. »Healing Waters«, avslutningslåten som Crawford sjunger, är fabricerad av Walt Wilkins. Han verkar ha gått i samma skola som Art.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.