Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindqvist, Jerry
Rivertown
(Wing Records)

Den här mannen har aldrig varit omnämnd förut här på Rootsy.

Jag vet inget om huruvida han har fått något spaltutrymme i svensk press heller.

Jag vet bara att han borde ha uppmärksammats både här och där.

Nu har han släppt sin tredje CD, två med sitt förra band Jerry & The Outlaws och nu en färsk med sitt nya band The Grace i bakgrunden.

Den nya CD:n innehåller precis sådan musik som vi rootsymänniskor tycker om. Ja, det är den vanliga mixen traditionell country, countryrock, americana, Hank Williams, Steve Earle, John Prine, Willie Nelson och alla du kan komma ihåg som går att klämma in däremellan.

Det som skiljer Jerry Lindqvist från alla hans förebilder, det är att Lindqvist kommer från Finland och har hemadressen Åbo.

Borde vi inte känna till honom? Jo, för det är en genuint bra platta den här. Mustig och skitig, nybadad och cool, djup och sorgsen och melodiskt energirik. Och personlig. Han försöker inte likna någon annan. Jag tror inte vi har någon liknande artist här i Sverige.

Lindqvist har bott en tid i Phoenix, Arizona, och han har turnerat en del i USA. Så han har säkert en bra hint om hur den här musiken fungerar inför sin hemmapublik. Han känner också till vad man kan åstadkomma i en studio. Och då kan studion lika gärna ligga i Vasa, Finland, som någonstans i USA, bara man vet vad man vill ha fram. Lindqvist och hans producent Janne Hyöty, behärskar med all önskvärd tydlighet just detta. Det framgår i låtar som »Into a Stranger«, »The Deal Is Going Down« och »Back To Being Blue«.

Någon borde ta hit Lindqvist, någon borde placera honom i ett teveprogram som Skavlan eller något annat som har en vuxen och vaken publik.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.