Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rosenthal, Tokyo
Who Was That Man?
(Rock & Socks Records)

Nu vet jag mer. Han heter egentligen Arnold Rosenthal och han har varit boxare.

För övrigt är jag lika undrande som förut.

Varifrån kommer han? Hur hamnade han i musiken? Hur stor är han?

Detta är den tredje CD:n jag har hört med Tokyo Rosenthal och han tuggar på med egna låtar tillsammans med ett gäng duktiga studiomusiker någonstans i North Carolina. En av dem som hörs i bakgrunden är gamle basisten från The dB´s Chris Stamey, som också har hjälpt till med produktionen.

Och den, produktionen alltså, är mer sammanhållen och genomtänkt än på Toke´s (fansen kallar honom så) två tidigare album. Här får vi Americana av hög klass och låtarna spretar inte åt olika håll, som på »Love Won Out« och »Ghosts«.

Texterna har bett och handlar om sånt som Toke berörs av, antingen det är hans 18 år gamla katt, hans fru eller BP:s oljekatastrof i Louisiana.

Han sjunger distinkt utan att briljera och låtarna trillar in, den här gången, i en fin parad. Det märks att han har lyssnat en del på t ex The Band och The Byrds och att hans sätt att skriva texter har inspirerats av inte minst Kris Kristofferson.

Man får väl ta till sig Tokyo Rosenthal bit för bit och upptäcka att man gillar honom. Men det skulle vara kul att få lite mer bakgrundsfakta om hans karriär.

Det finns bara några få rader om honom på nätet.

Så jag undrar lika mycket nu som tidigare: hur hamnade han i musikens värld, var kommer han ifrån och hur många känner till honom?

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.