Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Little Green
Innocent Again
(Paraply Records)

Fyra göteborgare bildar idag bandet Little Green, som i sin musik måste vara det närmaste man kan komma amerikansk rootsy på denna sidan Atlanten.

Det konstiga är bara att bandet inte är mer omskrivet och mer i ropet än vad som är fallet. Det här är inte deras debutalbum. Men när jag får CD:n och lägger på den är det första gången jag hör dem och första gången jag hör talas om dem.

Fick jag gissa i en blindtest, skulle jag bergis föreslå att det var ett band från den amerikanska myllan nånstans. Göteborg? Nänä.

De har ju t o m fått med Kimmie Rhodes på ett spår!

Andreas Johannesson skriver låtar, sjunger och spelar gitarr. Thomas Pontén skriver ännu fler låtar, körar och spelar gitarr och mandolin. Basen sköts av Karl Wassholm och bakom trummorna sitterr Jonas Holmberg. Där har du Little Green, bandet som borde vara välkänt, hyllat och insatt i spellistorna på alla radiokanaler och gäster i soffan på alla tevediton.

»Innocent Again« visar upp bandet från olika håll, texterna kan vara poetiskt berättande, fulla av humor eller mörka som månens baksida, musiken kan vara raspigt rockig likaväl som countrymjuk i öppna landskap. Totalt sett är plattan en imponerande produktion där allting stämmer från låtarrangemang till framträdande och ljudbild. Little Green kan bli hur stora som helst.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.