Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Too Slim & The Taildraggers
Shiver
(Underworld Records)

Detta är underligt: i samma veva som CD-skivan dödförklarades, började min recensionshög att växa som aldrig förr. Aldrig förr har jag fått så många CD som nu och det handlar hela tiden om nya namn på min musikhimmel. Inte så att plattorna som kommer är utskickade av debutanter, tvärtom. De flesta kommer från små okända bolag som ger ut plattor med lokalt kända artister. Eller från band som ger ut plattorna de spelar på i egen regi.

Vem har hört talas om Too Slim?

Inte jag i alla fall. Men han bildade sitt band i Seattle 1986 och har precis släppt sitt 16:e album – »Shivers«.

Han spelar bländande gitarr, sjunger som en korsning mellan Delbert McClinton och Joe Cocker och skriver låtarna själv. Bakom sig har han trummisen Tommy Cook och bredvid finns Polly O´Keary med sångmikrofon och bas.

När de spelar in plattor lyckas de få in en massa kompisar som spelar och sjunger när det behövs. Här känner vi igen framför allt Curtis Selgado i ett par låtar och The Texas Horns med Mark »Kaz« Kazanoff i spetsen.

Gillar man amerikansk rotmusik, rock och blues, så gillar man det här. Och några CD-butiker måste det väl finnas kvar? Eller ska det bli postorder?

Inte vet jag. Jag vet bara att det vimlar av små bolag som ger ut nya skivor hela tiden och att det finns massor av fantastiskt bra artister där ute, som är värda att lyssna på. Timothy »Too Slim« Langford är bergis en sådan!

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.