Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lamplights, The
The Lamplights
((Egen utgivning))

Från Australiens guldkust kommer den här stillsamma trion som jag inte vet ett skvatt om. Men de har gjort en behaglig och lättlyssnad CD med nästan bara egna låtar. Jag kommer inte på något att jämföra med heller, men det är en sorts rootig akustisk mjukpop de ägnar sig åt. Men här finns också ett rent swingnummer och flera låtar som kan sorteras in i mer än ett fack. Det är helt enkelt musik som platsar lite varstans och som tar sig över olika gränser.

Och när de egna gitarrerna inte räcker till, plussar de på med kompisar som spelar olika instrument. Det skymtar fram en trumpet i några låtar, det kommer in en kvinnlig röst i en melodi och en hel gospelkör som bjuder på skönsång i plattans höjdpunkt »Home Again«.

Lamplights verkar hålla till mest på hemmaplan och har så vitt jag vet inte haft några internationella framgångar – hittills. Men får några av de här låtarna lite speltid i radio, var som helst i de engelskspråkiga delarna av världen, så bör de ljusa rösterna, de finurliga melodierna och de snygga gitarrerna hitta många öron som vill lyssna.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.