Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Pressner, Bob
Honor Among Thieves
(Howling Music Group)

Jag vet inte hur andra recensenter väljer vilka nya plattor de ska skriva om.

Själv har jag ett knep som hjälper mig att hitta musik som jag kan rekommendera. Det är nämligen roligare att skriva om sånt som är bra än sånt som man måste såga för att det är skräp.

Jag lägger på en ny platta som jag aldrig har hört, ställer in volymen mitt emellan högt och lågt och sätter mig sedan med en bok eller en kvällstidning.

Lyckas inte plattan få mig att sluta läsa eller att höja volymen, så är den inte värd att skriva om. Får den mig att byta boken mot CD-asken, för att jag vill veta mer om artisten, vad låtarna heter, vem som har producerat och så vidare, då är det en platta som jag kan offra lite tid åt och skriva något om, så att du som musikälskare och recensionsläsare blir nyfiken.

Bob Pressner hade jag inte hört talas om, men det tog inte många minuter förrän jag satt där och petade fram omslaget i CD-asken för att få veta mer.

Det jag hörde var modern FM-rock, spetsig och intensiv i konturen. Jag hörde en rad vassa låtar med innehåll som både Dylan och Springsteen kunde ha legat bakom. Det är mogen musik och låtar som man berörs av och Pressner lär vi nog få höra mer av.

10 av de 13 låtarna har producerats av David Grow, som har varit Grammis-nominerad och har jobbat med en rad tunga namn, bl a Richie Havens och Michael Bolton. Det skulle vara intressant att veta varför han inte har producerat alla låtarna på plattan. Men vissa saker får man aldrig reda på.

Och »Honor Among Thieves« är nog bara början på något som kan bli riktigt stort.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.