Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gustavsson, Kjell & R&B Orches
The Boogie Boys
((KG Music))

All musik påverkar lyssnaren mentalt.

Man kan hänföras och hamna i ett lyckorus av det man hör, likaväl som man kan drabbas av ångest och depression. Svensk dansbandsmusik, av den mest primitiva sorten, har ofta en nedsättande effekt på mitt humör, om jag inte lyckas ta emot det jag hör med ironi och humor. Men det bästa är naturligtvis att försöka undvika all kontakt med den här sorten och fylla på skivsamlingen med musik som får mig att njuta av tillvaron.

Kjell Gustavssons Rhythm´n´Blues Orchestra är ett storband som bygger upp en positivt laddad miljö för alla som befinner sig inom hörhåll.

Och spelar man den nya plattan t ex medan man betalar månadens räkningar, så strunt samma om debet och kredit går ihop. Spelar man den innan man ska bege sig till tandläkaren, kan man hoppa över bedövningssprutan.

Detta, mina damer och herrar, är musik som kan få mig att sväva fram med ett fånigt leende. Här finns allt: ett storband med en blåssektion som har fått läckra låtar att briljera i, en rytmsektion som ser till att det gungar och en hel rad vokalister och bakgrundssångare. Allt välstämt paketerat så att man tar till sig alltihop och gärna trycker på »repeat« när »Blinded by darkness« avslutar plattan som låt nummer elva.

Finns i shopen: www.rootsy.nu/butik/album.php?id=1167

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.