Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sweet Emma and The Mood Swingers
Home Sweet Home
((DoMusic Records))

Det här Uppsala-bandet har vi hört två gånger förut på platta. Den här gången har det spelglada gänget släppt en CD som visar hur det låter när en entusiastisk publik får vara med och sätta stämningen. Och det blev ett glatt möte, förstås, mellan sprudlande musikanter och deras fans på Bistro Hijazz i hemstaden.

Det rockas och svänger rejält i uptempolåtarna, flera skrivna av sångaren Anders Söderberg och saxofonisten Olle Thunström, och det uppstår njutbara stunder i fina bluesiga ballader. Så här lät det på danssalongerna i USA på 40- och 50-talet och man blir lite häpen över att ett svenskt band kan fånga upp den rätta känslan för musiken så stilsäkert och med en sådan entusiasm som Sweet Emma och hennes grabbar visar upp.

Vi som inte var med på Bistro Hijazz får ändå känslan av att deltaga. Det är bara att vrida upp volymen och låta sig ryckas med. Och det enda som avslöjar att detta inte är ett amerikanskt band, det är Anders Söderbergs svengelska uttal, framför allt i de långsamma låtarna. Det skulle vara intressant att få höra vad en amerikansk lyssnare har att säga om »dialekten«. Jag tror att hon eller han tycker det låter ganska charmigt.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.