Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Corbett, Tom
Tonight I Ride
((Roundhouse Records))

Det här är musik från en innehållsrik westernrulle som inte finns.
I alla fall tänker jag på dammiga kaktusbuskar under stekhet sol i en öken där man inte ser slutet, cowboys vid en lägereld omgiven av natten, en grusgata i en liten håla med saloon, sheriffkontor och färglösa träkåkar, där tunna gardiner fladdrar ut genom fönster och för att lek i vinden. En främling rider in i stan och nu undrar alla vad som ska hända.

Tom Corbett har samlat ihop ett järngäng musiker som kan alla trick i boken, de lirar fiddle, mandolin, piano, trumpet, gitarr, munspel och allt vad som behövs för att skildra en bit av livet. En låt har han snott, Is Anybody Goin´ To San Antone, resten är egna låtar där redan titlarna anger tonen: Still Hear Her Crying, Middle of Nowhere, Grandpa Sittin´ On The Front Porch och åtta till.

Corbett behärskar allt inom modern country och dessutom gamla sätt att utmåla en bit av verkligheten med, till exempel gammal fin bluegrass och annat som finns i folkmusiktraditionen. Och han blandar utan att vara rädd för att någon låt ska hamna utanför ramarna. Geografiskt håller han sig i Södra Kalifornien och all hans inspiration verka vara hämtad härifrån USA:s västra utkanter där ändlösa dalar, breda floder och Redwoodjättar präglar intrycken.

Corbett gör musik av detta och han sjunger med en sparsmakad men särpräglad röst som smyger in i ljudbilden och påminner om en countrysångare från förr vars namn jag har glömt.

Nu väntar jag bara på att det ska bli en film också. Grunden är lagd, Corbetts musik håller ihop den.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.