Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cassady, Joe and The West End Sound
The Chymical Vegas Wedding
(Avenue A Records/Hemifrån)

Ett band från centrala Manhattan brukar inte låta så här. Men det finns band från andra platser i USA, som sysslar med samma alternativa city-influerade country, så man kan inte kalla Joe Cassady & Co för unika.

Däremot kan man påstå att det är svårt att hitta ett bättre band i den här ligan. Inte ens Amazing Rhythm Aces toppar dem. Inte efter den här nya CD:n som rymmer perfekt musik för småtimmarna när festen har lugnat ner sig och det är dags att smutta på den sista drinken.

Joe Cassady och hans West End Sound började sin bana 2005 och debuterade med en kritikerrosad CD 2007, »What´s Your Sign«. Sedan dess har bandet spelat runt om i USA och gjort succé också i UK, Scotland och Holland.

Cassady skriver musiken själv och han vet hur man väver ihop låtar som drar öronen till sig. Han kryddar elegant med olika ingredienser från amerikansk rotmusik och hans band, med klassisk rockuppställning, levererar vad som behövs för att det ska svänga, gunga eller rulla. Och i balladerna skapar man stämning som förstärks av bl a Melissa Massers sångbakgrund.

Så det här är en platta för rootsyfans.

Och eftersom en av låtarna handlar om vårt förhållande till Elvis och bildtemat på CD-asken är Vegas och Presley, så får i alla fall jag en hint om att det inte skulle sitta fel med en returresa till den heta ökenstaden.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.