Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ericson, Peter R.
Three Colours
(Lovande projekt/ADA Warner)

Peter R. Ericsons nya album »Three Colours« rymmer fyra skivor. Tre Àr kolorerade: en blÄ, en röd och en vit. Till det kommer en skiva med mer osorterat material.

Arrangemanget speglar en tendens. En skiva har en jazzig touch, pÄ en annan dominerar filmiskt stÀmningsmÄleri och en tredje drar i bÄde folkligare och klassicerande riktning. PÄ fÀrgskivorna hör vi den progressive musikern som prövar olika uttryck och formsprÄk.

StrÀnginstrumenten ger musiken en utgÄngspunkt. Sedan lÀgger Peter R. Ericson nya lager: vokala eller instrumentala, inte minst trumpetaren Bosse Broberg har en viktig roll pÄ tvÄ av skivorna. Han bidrar till klangrikedomen, samtidigt som hans spel ger klarare melodiska mönster Ät de instrumentala styckena. Paradoxalt nog Àr flera vokala stycken öppnare, men allt speglar samma konstnÀrliga strÀvan.

Det gÀller tre av skivorna. Den fjÀrde har tydligare rockdrag med skarpskurna melodier. För min del hade det rÀckt med ett trippel-album.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.