Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Blandade Artister
I Like It Better Here - Music From Home
(Hemifrån)

I Sparsör strax utanför Borås driver Peter Holmstedt företaget Hemifrån. Han beskriver sig som oberoende mångsysslare inom områdena A&R, promotion, distribution och marknadsföring. I stallet finns flera intressanta artister från olika länder och på första egna releasen speglar de alla sin bild av hemma. Och de gör det på lite olika sätt, musikaliskt och inte minst innebördsmässigt.

Förutom hemmatemat utgörs den röda tråden av den amerikanska västkusten och 70-talet. Faktum är konceptet bygger på att det är artister som var aktiva där och då som bidrar till denna antologi. Mest namnkunnig är antagligen Jackson Browne men tungviktarna David Crosby och Graham Nash är med och sjunger på Joel Rafaels fina »This is my country«.

Bäst tycker jag om Bob Cheevers långsamma vals »If this house could talk«, en nostalgisk sak som inte blir alltför sentimental, men flertalet spår håller hög klass. Den som inte tidigare stiftat bekantskap med artister som Keith Miles, Steve Noonan eller Jack Tempchin får hjälp med en bra start här.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.